SDC i Moskva, hvorfor nu det?

rusland

DSC04959

Jo inden SDC blev reorganiseret i januar, var Rusland blevet lovet at de kunne deltage i SDC Pro Tour selv om de IKKE, er en del af Skandinavien. Grunden til dette var og er, at der ikke er ret mange dartspillere i Rusland, og samtidig kæmper SDC med at få de Skandinaviske spillere gjort interesseret i at spille SDC dart så vi kan få dem med på professionelt plan, et tilbud som der desværre ikke har været taget så pænt i mod, ”endnu”.

Trods lave tilmeldingsgebyr, events i de 3 nordiske lande, rigtig pæne pengepræmier, og rigtig god modstand som burde hæve alle spilleres niveau, til at bevæge sig stille og roligt, hen imod et højt internationalt plan i denne skønne dartverden, ja så mangler vi stadig lidt, men det bliver bedre, og det er skønt.

Så planen var derfor, hvis vi slog SDC og EADC Rusland sammen i en weekend som en prøve, og med et arrangement i Moskva, måske kunne vække interesse i både Skandinavien og Rusland. Det var både med bekymring og skepsis, at vi drog af til den Russiske hovedstad, mange forfærdelige og slemme historier var fortalt om dette land og denne by, så et eller andet sted, var det faktisk bare noget der skulle overstås, og så hurtig hjem igen, been there, done that.

Vi må, og jeg tror jeg taler på alles vegne, både finner, svensker og dansker der var med, i allerhøjeste grad revurdere vores opfattelse af det der var blevet fortalt. Vi blev mødt med en ydmyghed, en stolthed over deres land og by, og blev vist rundt i flere timer for vi kunne se Moskva og dens herligheder, og indtrykket var aldeles positivt. Vi så en by på størrelse med New York, med 20 millioner indbygger, smuk, flot, moderne, pæn og ren og med en infrastruktur som overhalede alt jeg kender i Danmark.

Ingen diskussioner om politik, hvilket vi også var aldeles ligeglade med, vi var kommet for at afvikle dart og spille dart med ligesindede.

Russerne og speciel deres ”man in charge” Igor Dzasokhov, havde i den grad sørget for at gøre det så professionelt og godt som overhovedet mulig, inden for de økonomisk rammer der var til rådighed. Der var hyret en professionel fotograf til begge dage, der var livestreaming begge dage og der var lavet nogle flotte præmier med indgraveringer i flot stil.

Brian Odsgaard kørte på sædvanligvis begge events, på professionel måde (Hvor er det skønt, når det eneste der bliver sagt i mikrofonen, er velkommen, og så opråberen ved finalerne).

De russiske spillere var på alle niveauer, nogle knap så gode, nogle bedre, og nogle rigtig gode. Men fælles for dem alle var, at de var meget ydmyge overfor os, takkede os og var så glade for der kom internationale ”Stjerner” på besøg i deres land til denne begivenhed. Magnus Caris, Kim Viljanen, Marko Kantele og Per Laursen, havde travlt med at skrive autografer, lave interviews og sågar modtage gaver fra nogle af spillerne.

Hvad så nu??

Det er besluttet at vi vil have Oslo med på 2016 Touren, nu skal vi bare have tingene til at falde på plads, og så skulle vi gerne være repræsenteret i Finland, Sverige, Norge og Danmark i 2016. Men der er mange indtryk der lige skal bundfælles, og det er bestemt ikke usandsynligt, vi igen kan lave en turnering i Rusland, måske et Masters af en eller anden art. Det er i hvert fald noget vi vil kigge på, i meget nær fremtid. Ser man bort fra besværet med at få visum, så er det et fint land og by at besøge, det er utrolig billigt og så fortjener de noget hjælp med at få gang i tingene. Hjælp til selvhjælp.

En stor tak til de spillere som tog turen med til Moskva, en stor tak til Brian Odsgaard for at få stævnerne til at glide problemfrit, og sidst men ikke mindst Christoffer Wikstrand som opråber/caller i finalekampene, og Igor Dzasokhov og EADC for det meget flotte arbejde med SDC i Moskva.

Vi ses næste gang d. 26.-27. september til Pro Tour 7 & 8, og Unibet European qualifier.

Disse 3 events afvikles på hotel Tallukka, Vaasky, Finland.

Michael Frydendahl
Formand, SDC

Comments

comments